Vabimo vas na brezplačno izkustveno delavnico (14.12.2019)

KREPITEV MISELNIH IN TELESNIH SPOSOBNOSTI TER DOBREGA POČUTJA V TRETJEM ŽIVLJENSKEM OBDOBJU

Najnovejše raziskave znanstvenikov kažejo, da lahko z zmerno in redno vadbo upočasnimo proces staranja in si izboljšamo splošno telesno počutje ter pripomoremo k dobremu zdravju.

Namen programa je ohranjanje bistrih možganov, dobrega telesnega počutja in zdravja v zrelih letih. Vsebine na programu so zasnovane tako, da s specialnimi kineziološkimi vajami (za  usklajeno delovanja možganov in razvoj nevronskih poti na naraven način preko gibanja), sprostitvenimi tehnikami, miselnimi nalogami, družabnimi igrami, ustvarjanjem in kreativnim izražanjem, vzpodbujajo delovanje obeh možganskih hemisfer in krepijo spomin.

Možgani so kompleksen organ, ki nadzoruje in upravlja vse funkcije v človeškem organizmu. Najnovejše raziskave nevroznanstvenikov dokazujejo povezanost med možgani, telesom in umskimi sposobnostmi. Možgani so plastični in z ustrezno stimulacijo se okrepi obstoječa nevronska mreža.  Z učenjem nove aktivnosti nastajajo nove in se povezujejo še obstoječe nevronske mreže. Redno urjenje spomina in zdrav življenjski slog pripomoreta ohraniti živahnost in bistrost možganov tudi v tretjem življenjskem obdobju.

Teme na programu: kakšne izzive prinaša tretje življenjsko obdobje; spomin in staranje; specialne kineziološke vaje za usklajeno delovanje možganov; predstavitev različnih mnemotehnik za urjenje spomina;  vaje za izboljšanje umskih sposobnosti; življenje v srčni koherenci – pot do vitalnosti, zdravja in sreče; samomotivacija kot pomemben dejavnik uspeha; čuječnost – prisluhnimo telesu in spoznajmo njegov  jezik čutenj in senzacij; pomen sproščanja pri obvladovanju stresa; načrtovanje zdravega življenjskega sloga; poudarek bo na praktičnih in izkustvenih vajah, z vmesnimi teoretičnimi pojasnili.

Pridružite se nam! Na programu bomo na zabaven in učinkovit način  krepili umske in telesne sposobnosti ter se bogatili z družabnimi igrami ter ustvarjanjem.

Vabljeni na brezplačno izkustveno delavnico, ki bo v soboto 14. 12. 2019, od 9. 00 do 11.30 ure, na Čufarjevi c. 5 v Mariboru (drugo nadstropje).

Prijave zbiramo do 12. 12. 2019, oziroma do zapolnitve mest. Program lahko organiziramo tudi pri vas, za vaše društvo ali zavod ter ga prilagodimo vašim potrebam in željam.

Udeležba na programu je možna ob predhodni prijavi na telefonsko številko 041/924-078 ali nam pišite na pvita@siol.com. 

 Vljudno vabljeni!