Osebnostna rast in razvoj

 

Program je namenjen vsem, ki želite osebnostno rasti in razvijati svoje sposobnosti. V naši notranjosti počivajo ogromni potenciali, ki jih vsakdo skriva v sebi. Potrebna je le drobna iskrica, da premostimo ovire. To iskrico lahko sproži preblisk intuicije, opogumljajoči pogled ali beseda bližnjega. Lahko na to čakamo in čakamo, vlak življenja pa nas pelje tja kamor nočemo. Lahko pa se tega zavemo in se sami odločimo kam želimo potovati.

Rezultati osebne izbire in zaupanja se manifestirajo v vrhunskem dosežku (intelektualnem, delovnem, športnem, umetniškem, kulturnem, duhovnem, osebnem,…). Ob tem je pomembno vedeti, da so tudi napake pomembne lekcije, iz katerih pridobivamo izkušnje in življenjsko modrost. Po padcu se je potrebno le pobrati, iz padca potegniti izkušnjo in tako obogaten iti naprej.

Skozi program osebnostne rasti bomo odkrivali skrite ovire, ki se skrivajo pod neuspehi, zavrnitvami in razočaranji. Iskali bomo sredstva za graditev novih elementov v odnosu do sebe, drugega in sveta ter nizali pomembne gradnike za izpolnitev načrta, ki vodi do uspeha in sreče.

Na ta način bodo udeleženci pridobili temeljna teoretična znanja in praktične izkušnje, ki jim bodo nakazale smernice kako izkoristiti svoje potenciale, pri igri življenja, na poti iskanja najboljšega.

 

Program za osebnostno rast in razvoj zajema:

– testiranje stopnje zaznanega stresa z biofeedback napravo,

– uporabo sodobnih pristopov ter strategij pri spoprijemanju s stresom s pomočjo biofeedback tehnologije, programov, animacij in iger,

– spoznavanje tehnik čuječnosti,

– terapevtske dihalne vaje,

– terapevtske intervencije,

– sprostitvene tehnike,

– vaje za trening možganov in krepitev spomina,

– specialne kineziološke vaje za usklajeno delovanja možganov,

– uporaba tehnik asertivne komunikacije v svoji družini in delovnem okolju.