Politika varovanja osebnih podatkov

Pri zavodu Terapevtski  center Psihovita MARIBOR, se zavedamo pomembnosti varovanja osebnih podatkov naših uporabnikov. Zaupanje gradimo na temeljnih načelih varnosti in zaupnosti osebnih podatkov ter posredovanih informacij.  Varovanje zasebnosti naših uporabnikov in zaupnosti osebnih podatkov pripomore k njihovemu dobremu počutju ter diskretnemu sodelovanju. Na podlagi veljavne zakonodaje,  obveščamo uporabnike  naših storitev o sprejetih pogojih uporabe spletne strani ali mobilne aplikacije in o varovanju osebnih podatkov.

 

1. PODATKI UPRAVLJALCA OSEBNIH PODATKOV

Zasebni zavod: Terapevtski center Psihovita Maribor

Naslov:  Čufarjeva cesta 5, 2000 Maribor, Terapevtski center Psihovita  Maribor, Čufarjeva cesta 5, 2000 Maribor

Spletna stran: www.psihoterapijamaribor.si

Matična številka: 6228127000

Davčna številka: 76567338

E-naslov: pvita@siol.com

Telefonska številka: +386(0)41 924 078.

Zakoniti zastopnik: Klemen Vodovnik

 

2. ZBIRANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Terapevtski center Psihovita vodi evidenco klientov in pri tem varuje ter zaščiti uporabnikove osebne podatke v skladu  s Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, UR.l.RS, št. 94/2007), v skladu s  Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu  osebnih podatkov (EU), Zakona o elektronskih komunikacijah in Splošne uredbe o varstvu podatkov (GPRD). S podatki ravnamo v skladu s veljavno zakonodajo, kar zagotavlja načelo varnosti in zaupnosti osebnih podatkov ter posredovanih informacij.

 

3. UPRAVLJANJE Z OSEBNIMI PODATKI

V zavodu smo sprejeli ustrezne ukrepe,  ki zagotavljajo varnost in zaupnost osebnih podatkov in preprečujejo nepooblaščen dostop, uporabo, posredovanje, spreminjanje ali uničevanje podatkov. Vsi strokovni sodelavci, ki delujejo v našem zavodu, so seznanjeni in zavezani k upoštevanju sprejetega pravilnika o varovanju osebnih podatkov.

Vse posredovane osebne podatke bomo obravnavamo zaupno in jih obdelujemo samo za potrebe izvajanja naših programov in aktivnosti. Osebne podatke za mladoletne osebe obdelujemo samo ob privolitvi starša oziroma zanje odgovornega skrbnika.  Če bodo nastale kakršnekoli spremembe glede obdelave vaših podatkov, vas  bomo o tem predhodno zaprosili za novo soglasje.

 

4. PRIDOBIVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke pridobivamo  na podlagi uporabnikovega soglasja. Terapevtski center Psihovita Maribor vodi evidenco klientov in pri tem varuje ter zaščiti osebne podatke v skladu z zakonodajo. Vsak uporabnik,  ki se vključi v terapevtski proces s terapevtom sklene terapevtski dogovor z izpolnitvijo informiranega soglasja.  Uporabnikom se zagotavlja kvalitetno terapevtsko obravnavo tudi tako, da se terapevt/ka lahko posvetuje s supervizorjem na skupinski ali individualni superviziji, pri čemer zavaruje uporabnikovo identiteto.

V kolikor boste postali uporabnik naših storitev vam lahko na vaš e-naslov pošiljamo tudi      obvestila v zvezi s programi in aktualnimi dogodki, računi in vas obveščamo ob morebitnih spremembah.

Ob vaši prijavi v spletno mesto, program ali program zbiramo, obdelujemo in če za to soglašate, uporabljamo naslednje osebne podatke uporabnika:

– ime in priimek

– naslov bivanja

– telefonsko številko

– elektronski naslov

 

5. UPORABA , OBSEG IN NAMEN HRANJENJA OSEBNIH PODATKOV

Zbrani osebni podatki se hranijo in varujejo z namenom, da z vami delimo razmišljanja in informacije o aktualnih novicah, ki so povezane z našimi programi.

Če soglašate s prejemanjem obvestil, vas mesečno seznanjamo z aktualnimi temami in dogodki. Soglasje o prejemanju obvestil se lahko kadarkoli prekliče, kar pomeni, da  uporabnika izbrišemo iz svoje baze za pošiljanje obvestil.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, ki so namenjeni za izboljšanje in olajšanje uporabniške izkušnje. Avtomatsko zbiramo podatke ob vsakem obisku internetne strani ali mobilne aplikacije na naslovu www.psihoterpijamaribor.si. Zbrani podatki se obdelujejo s programom Google   Analytics za  vodenje statistike obiska spletne strani. Tako zbrani podatki ne morejo osebno identificirati uporabnika spletne strani.

Terapevtski center Psihovita občasno lahko udeleženca terapevtskega procesa ali drugega programa zaprosi za izpolnitev evalvacijskih vprašalnikov, odločitev ali jih bo izpolnil/a in oddal/a pa je povsem svobodna in na samo obravnavo ne bo vplivala.

 

6. HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Zbrani osebni podatki se hranijo v arhivu centra, kjer je so varovani prostori z organizacijskimi, tehničnimi in fizičnimi ukrepi.  Podatki so ustrezno zaklenjeni in se nahajajo  v ognjevarnem sefu. Osebni podatki so dostopni samo odgovornim osebam. Ostali podatki, ki se nahajajo na računalniku, so zaklenjeni z geslom, ki ga pozna samo odgovorna oseba. Z ustreznimi varnostnimi ukrepi je poskrbljeno, da je nepooblaščenim osebam dostop do osebnih podatkov, strojne in programske opreme onemogočen. Terapevtski center Psihovita Maribor se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo razkril nepooblaščeni osebi, ne bo jih posredoval v tujino ali kakšni mednarodni organizaciji.

 

Obdobje za hrambo osebnih podatkov je odvisno od veljavne zakonodaje ter namena zbiranja, obdelave in uporabe podatkov.  Podatki za namene obveščanja in evalvacije storitve se obdelujejo do vašega preklica. Ko je dosežen namen zbiranja osebnih podatkov, se ti trajno izbrišejo ali uničijo.

 

7. PRAVICE UPORABNIKA

Spoštujemo pravice naših uporabnikov in vsak, katerega osebne podatke obdelujemo, lahko za svoje podatke zahteva vpogled, popravek, delni ali popolni izbris, omejitev uporabe, ugovor ali zahtevek v zvezi s kršitvijo, prekinitev obdelave in hranjenja. Vse zgoraj omenjene zahteve  lahko naslovite na e-naslov: pvita@siol.com in odgovorna oseba v zavodu vam bo, v predpisanem roku od prejema ugovora, odgovorila na podano zahtevo. V primeru, da menite, da je prišlo do kršitve pri obdelavi vaših osebnih podatkov, imate pravico, da se pritožite k Informacijskem pooblaščencu RS.

V želji, da bodo uporabniki naših storitev imeli zagotovljene pravice o varovanju osebnih podatkov, si pridržujemo pravico do spremembe in dopolnitve uredbe o varovanju osebnih podatkov.

Pogoji uporabe spletne strani ali mobilne aplikacije in o varovanju osebnih podatkov veljajo od marca 2019.

 

Zadnji prispevki

Akcija v decembru: Brezplačno testiranje stopnje zaznanega stresa

Akcija v decembru: Brezplačno testiranje stopnje zaznanega stresa Brezplačno testiranje stopnje zaznanega stresa preko biofeedback naprave. Z uporabo biofeedback tehnologije boste lahko sprotno spremljali dogajanje v telesu pri reševanju različnih nalog in preverjali svojo uspešnost čustvene regulacije. Sprotno spremljanje telesnih stanj omogoča, da se sami naučite v svojem telesu vzpostaviti optimalno stanje koherence in zbranosti. Pri tem vam lahko sprotni

Read More
Psihoterapija – priložnost za rast partnerskega odnosa

Psihoterapija prinaša priložnost, kjer se skozi psihoterapevtski proces preoblikujejo boleči odnosi in začnejo prinašati vir sreče in zadovoljstva. Psihoterapija je terapevtski proces, kjer se v varnem odnosu predelujejo boleči spomini in nerazrešene čustvene vsebine, ki nas ovirajo v vsakdanjem življenju. Preko pogovorov se z besedami izrazi stiska in čutenje, spoznavajo in globinsko preoblikujejo se boleči

Read More