PSIHOTERAPIJA

Psihoterapevtsko  podporo izvajamo v obliki individualne terapije, zakonske/partnerske terapije, družinske in skupinske terapije.

Psihoterapija prinaša priložnost, kjer se skozi psihoterapevtski proces preoblikujejo  travmatični spomini  in boleči odnosi ter začnejo prinašati vir sreče in zadovoljstva.  Skozi psihoterapevtski cikel  se  skozi dialog predelujejo nerazrešene čustvene vsebine, ki nas ovirajo v vsakdanjem življenju. Preko pogovorov se z besedami izrazi čutenje, ob tem se spoznavajo in globinsko preoblikujejo travmatične vsebine, ki nas ovirajo v vsakdanjem življenju.

Psihoterapija je proces, kjer se v varnem odnosu lahko vsak globje začuti in skozi  dialog s terapevtom pride do boljšega uvida svojih težav. Ozaveščanje nefunkcionalni vzorcev mišljenja, čutenja in vedenja, ki se skrivajo pod simptomi tesnobe, depresije, partnerskih težav, učne in vedenjske problematike ter drugih pripomore k uvajanju bolj produktivnih odzivov. Ob sestavljanju mozaika svoje življenjske zgodbe, kjer ne rabi več igrati različnih vlog, lahko posameznik prevzame odgovornost za svoje mišljenje, čutenje in vedenje ter vnese v svoje življenje korenite spremembe in svobodno zaživi v ljubezni, ki mu omogoča osebnostno rast in razvoj.

Cilj psihoterapevtskega procesa je, da skozi dialog s terapevtom, posameznik odkriva in ubesedi svoje doživljanje, spozna nefunkcionalne obrambe in odgovorno zaživi željene spremembe v odnosih in vsakdanjem življenju.

V Terapevtskem centru Psihovita Maribor izvajamo psihoterapijo v obliki individualne terapije, zakonske/partnerske terapije, družinske in skupinske terapije. Pri nas boste našli čas in prostor zase, da skozi dialog s terapevtom prečutite svojo življenjsko zgodbo in vnesete želene spremembe v svoje življenje.