Terapevtski program  Premagaj strah, tesnobo in druge neprijetne občutke

Današnji čas zelo nepredvidljiv in prinaša številne stresne dogodke in prebuja katastrofalna pričakovanja. Ko s strahom spremljamo novice ob širjenju korona virusa COVID-19, ob premišljevanju negotove gospodarske prihodnosti,  v času socialne izolacije, ob omejevanju gibanja in ob spremljanju različnih negativnih informacij po medijih. Osredotočanje na poplavo negativnih informacij, v nas prebujajo močne viharje strahu in groze. Pesimistične misli sprožajo v nas negativni stres in njegovi škodljivi učinki lahko negativno vplivajo na zdravje, počutje, na odnose v družini, v delovnem kolektivu in v skrajnih primerih povzroči telesne bolezni ter psihične motnje. Zato je temeljnega pomena, da poznamo in obvladamo ustrezne tehnike za zmanjšanje/odpravo stresa.

Terapevtski program Premagaj strah, tesnobo in druge neprijetne občutke je namenjen, da  podrobneje spoznate teoretične osnove sodobnih pristopov in strategij pri spoprijemanju s stresom. V nadaljevanju sledi seznanitev z teoretičnimi spoznanji in praktičnimi vajami iz možganske telovadbe, čuječnosti, asertivne komunikacije, dihalnih vaj in sprostitvenih tehnik. Na ta način bodo udeleženci pridobili temeljna teoretična znanja in praktične izkušnje, ki jim bodo pomagale pri spoprijemanju s stresom v različnih situacijah in življenjskih izzivih. Ob uporabi omenjenih tehnik bomo v zavestno iskali vire, ki nas notranje napajajo in vlivajo moč ter prebujajo upanje. Predvsem v teh težkih časih je pomembno, da se ustavimo, si vzamemo čas zase in počnemo in premišljujemo stvari, ki v nas prebuja notranji mir, spokojnost in koherenco.

Program je namenjeno osebam, ki:

  • želijo obvladati stres, jezo, tesnobo, preprečiti izgorelost,
  • se soočajo z izgorelostjo,
  • se soočajo s čustvenimi stiskami,
  • jih pestijo duševne stiske: tesnobne motnje, depresija,
  • se soočajo z motnjami spanja,
  • želijo izboljšati svoje počutje in zdravje ter življenjski slog,
  • želijo dosegati odličnost v svojem poklicu,
  • želijo suvereno javno nastopati,
  • imajo želijo po osebnostnem razvoju in duševni rasti.

V Terapevtskem centru Psihovita Maribor izvajamo tudi psihoterapevtske programe v obliki individualne, zakonske/ partnerske, družinske in skupinske terapije. Pri nas boste našli čas in prostor zase, da skozi dialog s terapevtom prečutite svojo življenjsko zgodbo in vnesete želene spremembe v svoje življenje. Ostanite zdravi in ostanite doma ter vstopite v stik z nami preko internetnega video klica. Uvodno online terapevtsko srečanje je brezplačno in je namenjeno namenjen predstavitvi klientovega problema, spoznavanju terapevta ter njegovega načina dela. S terapevtovimi usmeritvami se pomaga klientu iskati najboljše poti do rešitve klientove  problematike. Po svetovalnem razgovoru se lahko klient vključi v terapevtski proces, kjer se v zaupljivem in varnem okolju odpirajo ter predelujejo klientove osebne teme. Terapevtska srečanja potekajo v časovnem obsegu 50 minut.

Za več informacij pokličite na številko 041/924-078 ali nam pišite na elektronski naslov: pvita@siol.com. Takoj, ko bo mogoče, vas bomo poklicali ali vam odpisali.